Een plug and play woning, gaat dat wel goed?

Het bouwen van een MorgenWonen-woning wordt in de fabriek gedaan. Op de bouwplaats zetten de bouwvakkers de woningen in elkaar. Dat gaat net anders dan bij de traditionele bouw. De kwaliteit is echter niet anders. 

De fundering

De fundering van de MorgenWoningen bestaat uit een palenfundering met kant-en-klare betonbalken. Afhankelijk van de grond en de locatie wordt er gewerkt met boorpalen of kant-en-klare heipalen. Deze fundering is de basis om de woning op te bouwen met alle plug-and-play-elementen: betonnen binnenmuren, met isolatiemateriaal, kozijnen én baksteen.

fundering

De vloer: praktisch en comfortabel

De vloer is 1 van de plug-and-play-elementen. In de vloer zitten holle kokers waarin leidingen zijn verwerkt. Op de begane grond en op de 1e verdieping is er vloerverwarming. Op de vloer komen PVC-lamellen. Aan jou de keuze welke kleur je wilt.

Vloer MorgenWonen

Geen krakende trap in dit huis

Waar de meeste trappen gemaakt worden van hout, bestaat de trap in de MorgenWoningen van beton. Hét voordeel hiervan? Geen gekraak meer als je naar boven of beneden loopt. Voor de afwerking heb je verschillende opties.

Trap MorgenWonen
Trap MorgenWonen

Bouwmuren met goede geluidsisolatie

Net als de trap bestaan ook de binnenmuren uit beton. De muren worden in de fabriek gemaakt. De gevelelementen krijgen op het beton een isolatielaag, kozijnen en baksteen. Ook de voeg wordt in de fabriek al geplaatst. Op de bouwplaats worden de muren ankerloos naast de woning van de buren geplaatst. Dat geeft een goede geluidsisolatie.

Badkamer en toilet

Ook de badkamer en het toilet zijn als units voorbereid in de fabriek. Daar worden ze op de vrachtwagen geladen en op de bouwplaats kant-en-klaar in het huis gemonteerd. De waterleidingen, bedradingen en afvoeren hoeven alleen nog maar gekoppeld te worden.

Na 1 dag zijn de badkamer en het toilet al volledig klaar voor gebruik. Nieuwsgierig naar de afwerking van de badkamer?

Badkamer en toilet
Ik wil meer informatie! Meld je aan bij het woningtype MorgenWonen
Een dakkapel of ander keukenblad? Bekijk jouw opties!