Hoe verloopt de verkoopprocedure?

4 mei '18

Maandag 14 mei start de verkoop van de 36 nieuwe Hofwoningen en Laanwoningen online. Heb je interesse in één van de schitterende woningen? Lees dan verder hoe jij straks eigenaar kan worden.

1) Inzage in de verkoopstukken

Heb je je ingeschreven als belangstellende bij één van de woningtypen? Dan sturen wij je op maandag 14 mei een nieuwsbrief met een link naar de verkoopdocumenten. Hier vind je onder andere de brochure, de mogelijkheden van meer- en minderwerk en wat voor sanitair er standaard in de woningen komt. Je neemt op je gemak alles door en verzamelt eventuele vragen. 

2) Financiële check

Heb je interesse in één of meerdere bouwnummers van de nieuwe fase Laanwoningen en Hofwoningen? Dan ontvangen wij graag (als de verkoop is gestart) je financiële check. Een financiële check is een brief van een financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker. Met een financiële check maak je meer kans op een woning in deze fase in Het Balkon van Maassluis. Bij het toewijzen van de woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Meer informatie over de financiële check lees je hier!

3) Informatiebijeenkomst

Tijdens de inschrijfperiode organiseren wij op woensdagavond 16 mei een informatiebijeenkomst in Grand Café 't Hoofd in Maassluis. Wij overhandigen je tijdens deze avond graag de gedrukte brochure en uiteraard heb je alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Financiële check op locatie

Rabobank Westland is 16 mei met haar mobiele kantoor aanwezig op de informatiebijeenkomst. Maak van de gelegenheid gebruik om direct geheel vrijblijvend de benodigde financiële check door een van de aanwezige financieel adviseurs te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om inkomensgegevens (bijvoorbeeld een salarisstrook of jaaropgave) mee te brengen voor de financiële check.

Financiële check op locatie

4) Inschrijven en financiële check uploaden

Na de informatiebijeenkomst heb je tot dinsdag 22 mei 17.00 uur de tijd om je in te schrijven voor jouw 5 meest favoriete woningen in deze fase in Het Balkon van Maassluis. Ook kun je je financiële check uploaden in je Mijn Eigen Huis omgeving.

5) Toewijzing

De toewijzing vindt (bij meerdere kandidaten op hetzelfde bouwnummer) plaats op basis van een financiële check. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

6) Uitnodiging gesprek en tekenen overeenkomst

Iedereen die zich heeft ingeschreven, ontvangt uiterlijk een week na de sluitingsdatum van ons een bericht. Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met je op voor een adviesgesprek. De belangstellenden die geen woning toegewezen hebben gekregen, zie je dat in je Mijn Eigen Huis-omgeving en word je op de reservelijst geplaatst. Na het adviesgesprek heb je de tijd om alle stukken thuis rustig door te nemen en eventuele vragen aan de verkoopadviseur te stellen. Ga je over tot aankoop? Dan stellen we de overeenkomsten op en kun je deze ondertekenen.

Heb je vragen? Neem contact met ons op
Staat hier jouw droomwoning? Bekijk het woningaanbod