Op woensdagmorgen 17 januari om 8.30 uur heeft de projectleider van de gemeente Fenno Duijvesteijn een van de kopers van de 17 MorgenWonen-woningen in het Balkon van Maassluis in het zonnetje gezet. Hiermee heeft hij het startsein gegeven voor de bouw van de duurzame nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen. 
 
De bouw van deze bijzondere woningen wordt in de fabriek voorbereid en op de bouwplaats zetten de bouwvakkers de woning in één dag in elkaar. Aan het einde van de dag kwamen alle kopers bijeen in Grandcafé 't Hoofd in Maassluis in het bijzijn van wethouder Keijzer. Hier volgde een toost en diverse speeches, waarna de toekomstige bewoners onder het genot van een hapje nader kennismaakten met elkaar.

Het unieke MorgenWonen-concept

17 januari '18

De 17 MorgenWonen-woningen zijn ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis C.V. (een samenwerking van BPD Ontwikkeling B.V. en Maasdelta Groep) en worden gebouwd door Kroon & de Koning volgens het ‘MorgenWonen' concept van VolkerWessels. Dit concept betreft een geprefabriceerde duurzame woning van gegarandeerd hoge kwaliteit. Omdat de verschillende bouwelementen van de woning in de fabriek al worden opgebouwd, kan de woning in een dag geheel wind- en waterdicht afgemonteerd worden. Met het aansluiten van de nutsvoorzieningen en de inrichting van de woning met vloerafwerking, wandafwerking en zelfs de tuinaanleg zijn dan nog een paar maanden gemoeid. Hiermee is de snelheid van bouwen bijzonder hoog en kan de bewoner na oplevering gelijk inhuizen. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm, gasloos én nul-op-de-meter.

  Volg de bouw!
  Bekijk de foto's op Facebook!