Financiële check

Regel alvast een financiële check

18 oktober '18

Heb je interesse in één of meerdere bouwnummers van de 23 nieuwe Laan- en Hofwoningen of 9 Boulevardwoningen? Dan ontvangen wij graag (als de verkoop is gestart) je financiële check. Een financiële check is een brief van een financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker. Het is slim om deze financiële check nu al aan te vragen.

Wat staat er in deze brief?

Wat we van je willen ontvangen, is een gewaarmerkte brief op basis van een eerste gesprek bij een bank of hypotheekverstrekker. Een rapport op basis van een online tool is niet voldoende. In deze brief moet duidelijk naar voren komen dat jouw financieel adviseur jouw inkomen en eventuele vermogen heeft gecheckt. Daarnaast moeten mogelijke schulden in kaart zijn gebracht. Tot slot dient in de brief het maximaal te lenen bedrag vermeld te staan. De financiële check moet voorzien zijn van een stempel en paraaf van de betreffende bank/hypotheekverstrekker of van een begeleidend schrijven van de betreffende financieel adviseur. Aan de financiële check zijn bij de meeste banken of hypotheekverstrekkers geen kosten verbonden (het is namelijk geen hypotheekofferte). De verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. 

Hoe ziet de brief er ongeveer uit?

Om je een idee te geven kun je alvast een voorbeeldbrief financiële check bekijken.

Meer kans op een woning

Met een financiële check maak je meer kans op een woning in deze fase in Het Balkon van Maassluis. Bij het toewijzen van de woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dit kan dus in je voordeel werken. Zodra de verkoop start, kun je je financiële check uploaden in je Mijn Eigen Huis omgeving. Deze financiële gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Rabobank Westland

Bij Rabobank Westland kun je bijvoorbeeld geheel vrijblijvend je maximale financiering laten berekenen. Als je met de Rabobank Westland in gesprek wilt, neem dan telefonisch contact met ze op via: 0174 215 215 of stuur een e-mail naar: [email protected] 

Financiële check tijdens informatiebijeenkomst 30 oktober

Rabobank Westland is dinsdag 30 oktober met haar mobiele kantoor aanwezig op de informatiebijeenkomst over de nieuwe fases in Het Balkon van Maassluis. Maak van de gelegenheid gebruik om direct geheel vrijblijvend de benodigde financiële check door een van de aanwezige financieel adviseurs te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om inkomensgegeven (bijvoorbeeld een salarisstrook of jaaropgave) mee te brengen voor de financiële check.

Mobiel kantoor Rabobank

Financiële check uploaden

Heb je je financiële check gedaan? Dan kun je de gewaarmerkte brief van de hypotheekverstrekker of financieel adviseur uploaden in je Mijn Eigen Huis account.

Heb je vragen? Neem contact met ons op
Meer weten? Lees verder over de financiële check