Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen in Het Balkon van Maassluis? Lees de laatste stand van zaken  in het informatiebulletin! In deze editie komen onder andere de inrichting van het stationsgebied, Avonturis, de boomfeestdag en bouwvoortgang van de woningen aan bod! 

Themadag

28 december '17

In onze vorige nieuwsbrief (juni 2017) stond vermeld dat gemeente en ontwikkelaar binnenkort een themadag op school houden over het ontwikkelen van woningen, woonwijken en speelvoorzieningen e.d. Deze themadag is uitgesteld en vindt nu eind januari 2018 plaats.

Bouwafval

Eerder dit jaar is geconstateerd dat er nieuwe bewoners zijn die hun verhuis- en bouwafval, zoals zand, pallets etc. in de wijk achterlaten. Graag willen wij u erop attenderen dat het opruimen van dit soort afval uw eigen verantwoordelijkheid is. Grof vuil kunt u iedere woensdag, op afspraak, laten ophalen door medewerkers van het Stadsbedrijf. U maakt hiervoor een afspraak via de website of telefoonnummer 14010 (keuze 1). Ook kunt u grof vuil zelf wegbrengen naar de gemeentewerf aan de Heldringstraat 6. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl

Laten we er met elkaar voor zorgen dat Het Balkon een fijne, nette en veilige woonwijk is en blijft. Spreek desnoods elkaar op ongewenst gedrag aan.

Inrichting stationsgebied

Onlangs is de gemeente gestart met de voorbereiding voor de inrichting van het stationsgebied aan de zijde van Het Balkon. Het gebied waar het om gaat is gelegen ter hoogte van de nieuw te bouwen MorgenWonen-woningen. Zodra wij u daarover meer kunnen melden, zullen wij dit zeker doen.

Avonturis

Vorig jaar heeft houtkunstenaar Anton Klijnsmit met zijn kettingzaag een mooie indiaanse totempaal gemaakt. Om dit gebied rondom de totempaal nog leuker en spannender te maken is er een aantal maanden geleden gestart met het maken van wigwams. De komende periode worden deze wigwams bekleed  met wilgentakken en touw. Wellicht is dit, bij het uitkomen van deze nieuwsbrief, inmiddels zelfs al wel gebeurd. Gaat u er, samen met uw kind(eren) eens een kijkje nemen!

Totempaal

Boomfeestdag

Op woensdag 22 november was het in Avonturis boomfeestdag. 27 leerlingen van groep 6/7 van meester Stefan van IKC Het Balkon waren uitgenodigd om te helpen bij het planten van bomen en heesters. Er moesten flinke gaten dichtgegooid worden en er werd flink grond aangestampt. Gelukkig hadden de meeste kinderen laarzen aan. Wethouder Kees Pleijsier, die ook aanwezig was, genoot zichtbaar van het plezier dat de kinderen hadden en van het met z’n allen buiten zijn. De kinderen wisten heel goed dat bomen belangrijk zijn en dat deze er niet alleen staan om tegenaan te plassen (zoals de wethouder opmerkte). Voor alle aanwezigen was er warme chocolademelk met slagroom en een koek. Voor de kinderen was er een rugzakje met een persoonlijke bomen-horoscoop en een armbandje met ”I love trees”. Geplant zijn: een els, twee populieren, acht berken en een walnotenboom, allemaal van een flink formaat. Verder nog vlinderstruiken, Spaanse aak, krent, hazelaar, meidoorn, duindoorn, bottelroos, vlier, liguster en een kornoelje. Al met al een geslaagde ochtend waar Avonturis weer een stukje mooier van is geworden! Door Avonturis continu schoon te houden, dat wat vernield wordt (voor zover mogelijk) te repareren en steeds nieuwe speelgelegenheden aan te schaffen blijft Avonturis actueel en aantrekkelijk. Door o.a. de drie vrijwilligers - Jeroen (de opzichter), Richard (die opruimt), en Paul (de beekbaas) - is én blijft
Avonturis een topattractie.

Boomfeestdag1
Boomfeestdag2

Feestelijke officiële handelingen

Na een succesvolle start van de verkoop is aannemer Waal rond de zomer begonnen met de bouw van 92 nieuwe woningen in Het Balkon van Maassluis. Vrijdag 23 juni werd dit met de kopers, wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis, aannemer Waal en Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis C.V. gevierd op de bouwplaats met het slaan van een feestelijke eerste paal. In drie deelfases worden 19 Hofwoningen, 12 Boulevardwoningen (waaronder 4 appartementen) en 61 appartementen in het complex De Albatros gebouwd.

viering start bouw

Bouw in volle gang

In Het Balkon is door aannemer Waal in de afgelopen periode hard gewerkt aan de bouw van de ruim 90 nieuwe woningen. In drie verschillende fases worden 61 appartementen, 19 hofwoningen en 12 boulevardwoningen en -appartementen gebouwd. Lees hier een korte update van de bouwplaats! 

Verkoop succesvol gestart

Het gaat goed met de verkoop van de woningen in Het Balkon van Maassluis. Medio september is de verkoop van de 12 nieuwe Hofwoningen gestart en inmiddels zijn bijna alle woningen verkocht. De ruime eengezinswoningen zijn direct aan de Elbe gelegen. Bijzonder zijn de terugliggende entree en de erkers richting de Nieuwe Waterweg op de eerste verdieping en bij sommige woningen ook op de tweede verdieping.

Hofwoningenfase2

Bouw 17 'kant-en-klare' en duurzame woningen van start

Medio september is de verkoop van de 17 ‘kant-en-klare’ en duurzame MorgenWonen-woningen gestart en inmiddels zijn alle woningen verkocht. Deze woningen, gelegen aan het Lage Licht, worden in twee weken gebouwd en zijn volledig voorzien van vloer- en wandafwerking, een complete keuken, sanitair en een aangelegde tuin.
De bouw van de MorgenWonen-woningen wordt in de fabriek gedaan. Op de bouwplaats zetten de bouwvakkers de woningen in elkaar. Dat gaat net anders dan bij de traditionele bouw. Ook zijn deze woningen gebouwd om duurzaam en milieubewust te wonen. De woningen hebben een aanzienlijk
lagere CO2-uitstoot dan traditioneel gebouwde woningen. Hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en een individuele warmtepomp dragen bij aan hoge energiezuinigheid. Naar verwachting start aannemer Kroon & De Koning in januari 2018 met het plaatsen van de eerste gevelelementen van de woningen. Als we op planning blijven, worden de woningen in mei 2018 opgeleverd.

Bent u benieuwd hoe de bouw van de MorgenWonen-woningen precies in zijn werk gaat? Volg binnenkort de bouw op deze website!

Nieuwe woningen en appartementen in voorbereiding

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de vervolgfases. Zo komen er nog circa 90 nieuwe hofwoningen op de markt. De woningen worden aan de noordzijde van de wijk, tussen de J. van Heemskercklaan en de boulevard, gerealiseerd. Het eerste deel van deze hofwoningen gaan in het voorjaar van 2018 in de verkoop. Ook het volgende bouwblok met 9 drielaagse en vierlaagse Boulevardwoningen aan de Santplaet komt in het eerste kwartaal op de markt.

Na het succes van de Albatros wordt er achter de schermen gewerkt aan een nieuw appartementengebouw met koopwoningen langs de Nieuwe Waterweg. Begin 2018 volgt hierover meer informatie op deze website. 

Maasdelta ontwikkelt plannen voor huurwoningen in de sociale sector. In het eerste kwartaal van 2018 verwacht Maasdelta hier meer over te kunnen vertellen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Laat op de website je e-mailadres achter en ontvang de informatie zodra er nieuws is!

  Naar het woningaanbod
  Bouw in volle gang