Natuurspeeltuin Avonturis

16 december '16

Nog maar twee en een half jaar bestaat Avonturis en deze speelplek is nu al niet meer weg
te denken uit Maassluis. Het is een trekker voor velen, maar niet alleen voor onze inwoners. Veel BSO’s en scholen uit andere gemeenten (Naaldwijk, Schiedam etc.) brengen een bezoek aan de natuurspeelplaats. Als je aan de bezoekers vraagt waarom zij naar Avonturis komen en niet een van de speelplaatsen in Schiedam of Vlaardingen bezoeken, krijgen we steevast te horen dat Avonturis overzichtelijk is en daardoor veiliger.

De medewerkers proberen Avonturis ook spannend te houden en doen er alles aan om vandalisme tegen te gaan; als er iets gebeurt op dit gebied proberen zij de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat de plek veilig en schoon blijft.

Kabouterhoek

Het afgelopen jaar is er voor de kleuters een kabouterhoekje gecreëerd en is de vuurschaal verplaatst zodat de flats minder last van de rook hebben. Het botenbord is na een vernieling weer hersteld, evenals de kijker. Twee keer per jaar wordt het terrein doorgelopen met Sigrun Lobst, de ontwerper van de speelplaats, om de puntjes op de i te zetten. Bomen en struiken worden bijgeplant en hout om te spelen wordt aangeleverd door het Stadsbedrijf. Ook de veiligheid wordt getoetst en nieuwe ideeën worden besproken. Jeroen, de boswachter, is er iedere dag en zorgt voor het maaien en het ecologisch beheer. Onveilige takken (vooral op ooghoogte van de kinderen) worden weggehaald. Kruip- en sluippaadjes worden desgewenst open of juist dicht gehouden.

Afgelopen jaar zijn er 2 activiteiten georganiseerd in Avonturis. Bij de opening van het speelseizoen kwam boswachter Beer de kinderen vermaken met natuurverhalen (naast de gewone activiteiten als brood bakken boven het vuur). Voor de kleuters was er een kabouteropdracht in de nieuwe kabouterhoek. En na de vakantie was er een thema ”zintuigen”. Ook deze middag werd heel druk bezocht. Beide keren was het heerlijk weer!

Let op! Bouwrouting aangepast

Naar verwachting zal in 2017 de bouw van een aantal nieuwe woningen van start gaan. Dit betekent ook dat het bouwverkeer weer aanzienlijk zal toenemen.
Om de veiligheid in de wijk te waarborgen wordt het bouwverkeer om de wijk heen geleid via een nieuwe uitbreiding van de bouwweg. De aanleg hiervan is reeds gestart.

Ook de hoeveelheid bouwverkeer op de route naar Avonturis zal de komende periode dus fors toenemen. Het autoverkeer naar Avonturis moet zoals gebruikelijk via de bouwweg. Als je op de fiets of te voet naar Avonturis wilt, dan moet dit via het fiets- en voetpad langs de Willem-Alexander Boulevard. Dit is voor jou en je kinderen de veiligste route en wij verzoeken je hier je kinderen extra op te wijzen.

ontsluitingsroute bouwverkeer
  De voorzieningen in de buurt
  Hofwoningen in het Balkon