Workshops gebiedsontwikkeling voor bovenbouw IKC Het Balkon

29 januari '18

Op vrijdag 26 januari gaven enthousiaste medewerkers van de Ontwikkelingscombinatie Balkon (OCB) en de gemeente Maassluis workshops over gebiedsontwikkeling aan alle circa 90 kinderen uit de bovenbouwgroepen van IKC Het Balkon.

Directe aanleiding hiervoor waren verzoeken van leerlingen van deze school , onder wie Timo Lourens, om trapveldjes/(speel)pleinen op Het Balkon aan te leggen. Hier kon de OCB deels aan tegemoet komen; er is voor de school een tijdelijk speelveldje aangelegd en er is een “speelspoor” toegevoegd aan het project.

Door de voorspoedige woningverkopen van de afgelopen maanden start OCB binnen een jaar nu ook met de inrichting van een nieuwe, definitieve speelplek. Verder werd besloten om de hele school in deze nieuwbouwwijk via workshops mee te nemen in de wereld van gebiedsontwikkeling.

foto balkon

De dag ging van start met een inleiding door de OCB. Hier werd uitgelegd hoe het traject van eerste idee en ontwerp tot oplevering van de woningen verloopt. Na deze uitleg konden de kinderen die deelnamen aan de eerste workshopronde direct aan de slag. Doel: het zelf ontwikkelen van een nieuwe woonwijk!

Met behulp van allerlei inrichtingselementen (legosteentjes, strookjes papier, etc.) en lijm, karton en een lege kaart van Het Balkon zijn de kinderen flink gaan knutselen. De kinderen zijn met een vijf-stappenplan begeleid in de ontwikkeling: van nadenken over je wensen, tot het tellen van woningen, en van het optimaliseren tot aan het inkleuren van het plan.

Er waren drie rondes met workshops. Timo en de andere juryleden kozen na rijp beraad de drie rondewinnaars. In de slotronde namen zij het tegen elkaar op: wie heeft het mooiste plan gemaakt? In het bijzijn van wethouder Arnold Keijzer presenteerden zij hun nieuwe woonwijk. De wethouder heeft daarna samen met Timo de winnaars gehuldigd.

  Bekijk het actuele woningaanbod!
  Volg de bouw!