Logo Logo

Compleet aanbod aan voorzieningen

De kinderen gaan er naar school, er is een groot aanbod aan winkels en horeca en er zijn genoeg recreatiemogelijkheden in de buurt. Kortom, de voorzieningen in Maassluis zijn goed!

Boodschappen en winkelen

Winkelcentrum Koningshoek ligt om de hoek van Het Balkon en is ideaal voor de dagelijkse boodschappen, maar het historische centrum van Maassluis is ook erg leuk voor een dagje shoppen. Maassluis heeft veel monumenten en leuke grachtjes. De historie is voelbaar! Maar ook kapsalons, kledingboetiekjes, drogisterijen, juweliers… je vindt het hier allemaal. En natuurlijk kun je er ook heerlijk koffie drinken, van een goed diner genieten of een wijntje pakken op het terras.

Scholen

Midden in Het Balkon van Maassluis, aan de Jacob van Heemskercklaan, is IKC Het Balkon gebouwd, met daarin onder meer een basisschool. Veel kinderen uit de nieuwbouwwijk krijgen daarmee een school dichtbij huis. De Stichting Kinderopvang Maassluis zorgt voor de kinderopvang, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang in de Brede School. 's Avonds is de school beschikbaar voor wijkactiviteiten.

Groen en spelen

Direct naast Het Balkon van Maassluis, aan de Noordzee, is een zogenoemd multicourt gemaakt, waar een groot aantal sporten op gespeeld kan worden. Er is een doel geplaatst met lijnen op het veld voor voetbal, handbal en hockey, er kan basketbal gespeeld worden en er kan een volleybalnet worden opgehangen. Naast het multicourt staan voor de kleinere kinderen houten speeltoestellen, zodat zowel de jongere als de oudere jeugd daar een mooie speelplek heeft.

Aan de andere kant van de wijk, ter hoogte van de laatste fase van Het Balkon en tegenover station Maassluis-West vind je ook natuurspeeltuin Avonturis. Een avontuurlijke speelplek met veel natuurlijke speelmaterialen, zoals zand, water, bomen, planten, aangevuld met enkele reguliere speelelementen en –toestellen. Ouders kunnen toekijken en met elkaar bijpraten op een van de picknickplekken of bankjes. Avonturis is open van zonsopgang tot zonsondergang.

Kunst op straat

Kunstenaar Erik Buijs heeft opdracht gekregen om het eerste kunstwerk in de openbare ruimte op Het Balkon te maken. Het kunstwerk is een verbeelding van de lichtlijn die tot halverwege de twintigste eeuw over de locatie liep. Deze lichtlijn bestond uit een Hoog en een Laag lichtbaken en hielp schepen door de Nieuwe Waterweg navigeren. Op aansprekende wijze brengt de kunstenaar deze historie terug naar de wijk door twee beelden op verschillende hoogtes en locaties te plaatsen. Waar de bakens van weleer een oriëntatiepunt voor de schepen waren, zijn de beelden dat in de wijk. Gedurende het ontwerpproces kwam nog een leuk historisch feit boven tafel, namelijk dat de bemanningsleden van Willem Barentsz na hun overwintering op Nova Zembla voor het eerst voet aan land zetten in Maassluis. Op speelse wijze heeft de kunstenaar dit verwerkt in het ontwerp.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?