Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De wereld vaart letterlijk aan je voorbij in Het Balkon van Maassluis. Een naam of een vlag op een schip doet je onwillekeurig denken aan verre oorden en neemt je mee op reis… Het geeft de aangrenzende nieuwbouw van Het Balkon van Maassluis een uniek karakter. Vanaf de straten, pleinen en balkons van deze unieke woonwijk zal de aanwezigheid van het water altijd zichtbaar of voelbaar zijn.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag werkt hard aan de verbetering van het openbaar vervoer in Maassluis. Het bestaande tracé tussen Schiedam en Hoek van Holland zal een metamorfose ondergaan: van een gewone spoorlijn naar een moderne metro. Meer informatie hierover vind je op http://hoekselijn.mrdh.nl/

Waar kan ik informatie vinden over Maassluis?

Op onze projectwebsite www.balkonvanmaassluis.nl vind je meer informatie over Maassluis. Ook op de website van Gemeente Maassluis kun je meer informatie over Maassluis vinden: www.maassluis.nl

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in projectplaats?

Midden in Het Balkon van Maassluis, aan de Jacob van Heemskercklaan, is de Brede School CBS Het Balkon gebouwd, met daarin onder meer een basisschool. Veel kinderen uit de nieuwbouwwijk krijgen daarmee een school dichtbij huis. De Stichting Kinderopvang Maassluis zorgt voor de kinderopvang, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang in de Brede School. 's Avonds is de school beschikbaar voor wijkactiviteiten.

Direct naast Het Balkon van Maassluis, aan de Noordzee, is een zogenoemd multicourt gemaakt, waar een groot aantal sporten op gespeeld kan worden. Er is een doel geplaatst met lijnen op het veld voor voetbal, handbal en hockey, er kan basketbal gespeeld worden en er kan een volleybalnet worden opgehangen. Naast het multicourt staan voor de kleinere kinderen houten speeltoestellen, zodat zowel de jongere als de oudere jeugd daar een mooie speelplek heeft.

Aan de andere kant van de wijk, ter hoogte van de laatste fase van Het Balkon vind je ook natuurspeeltuin Avonturis. Een avontuurlijke speelplek met veel natuurlijke speelmaterialen, zoals zand, water, bomen, planten, aangevuld met enkele reguliere speelelementen en –toestellen. Ouders kunnen toekijken en met elkaar bijpraten op een van de picknickplekken of bankjes. Avonturis is open van zonsopgang tot zonsondergang.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Maassluis?

In Maasluis kun je zo'n beetje elke sport beoefenen die je je voor kunt stellen. Voor een overzicht van welke sporten er in Maassluis zijn, kun je een kijkje nemen op http://www.maassluis.nl/sport-en-vrije-tijd/sporten-in-maassluis_42723/

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Het Balkon van Maassluis wordt al bewoond, dus je komt in een reeds bestaande wijk te wonen. Winkelcentrum Koningshoek ligt om de hoek van Het Balkon en is ideaal voor de dagelijkse boodschappen, maar het historische centrum van Maassluis is ook erg leuk voor een dagje winkelen.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Aan de zuidkant van Het Balkon van Maasluis ligt de Nieuwe Waterweg met de Koning Willem Alexander Boulevard, dus daar zal geen nieuwe bebouwing meer komen.Aan de zuidwestkant wordt de wijk begrensd door de natuurspeeltuin een groenzone die niet bebouwd gaat worden. Aan de noordkant loopt het spoor en de industrieweg, waarachter het bestaande oude centrum van Maassluis ligt. Aan de oostkant is het multicourt speelveld gesitueerd en een gedeelte met diverse bedrijven, winkels als Seats and Sofas en Praxis en een kinderopvang.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk Landinwaarts

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In de wijk Landinwaarts worden diverse eengezinswoningen gerealiseerd in verschillende straten achter de Boulevardwoningen. Kijk voor het actuele woningaanbod onder het kopje 'woningen' op de website. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

In de wijk Landinwaarts worden naar alle waarschijnlijkheid nog (sociale) huurwoningen gerealiseerd. Zodra hier meer informatie over bekend is zal dit onder het kopje nieuws of planning van deze website te vinden zijn.  

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw ->  http://www.bpd.nl/over-nieuwbouw/voordelen-nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen gepland in deze fase van Het Balkon van Maassluis.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden in deze fase van Het Balkon van Maassluis geen sociale koopwoningen gepland.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Aangezien de hofwoningen op verschillende locaties gebouwd worden, kun je je auto bij sommige woningen wel op straat parkeren voor de deur en bij andere woningen moet je uitwijken naar een parkeerkoffer, altijd op korte loopafstand van je huis.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid opgenomen in het plan van Het Balkon van Maassluis. Een parkeerplek dichtbij huis is voor jezelf en je bezoek altijd goed te vinden.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren blijft vooralsnog gratis in en rond de woningen van Het Balkon van Maassluis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

De wijk Het Balkon van Maassluis is geheel nieuw, dus daar horen ook nieuwe straten bij. Op http://www.hetbalkonvanmaassluis.nl/boulevard/ligging/bereikbaarheid is op de situatiekaart goed te zien welke straten er al aangelegd zijn.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In de wijk aan de westkant is de natuurspeeltuin Avonturis of ze kunnen spelen op het multicourt sportveld wat aan de oostkant van de wijk ligt. Na schooltijd kunnen ze ook terecht op het schoolplein van basisschool Het Balkon.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Hier is genoeg plek om je hond uit te laten. Langs de Nieuwe Waterweg vind je een lange, brede groenstrook waar je hond lekker los mag lopen, het gehele jaar door. Het pad is onderdeel van de prachtige 'Noordzee Route'. Als je wilt, kan je dit pad bewandelen vanaf je nieuwbouwwoning tot aan Hoek van Holland (ongeveer 12 km heen en terug). En dat allemaal met je hond lekker los. 

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Voor meer informatie over welke woningen er in deze wijk worden gerealiseerd kijk je onder het kopje 'woningen' op deze website. 

Wanneer start de verkoop van het project?

Kijk voor meer informatie over de planning onder het kopje planning op de website. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De woningen die in de wijk Landinwaarts worden gerealiseerd hebben een achtertuinen. De ligging en de diepte van de tuin verschil. Op de kavelkaart die je op de homepage van de wijk vindt bekijk je de ligging van de tuinen. Klik vervolgens op het bouwnummer om bij kenmerken de lengte van de tuin te zien. 

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de wijk Boulevard

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In dit gedeelte van de wijk worden circa 150 woningen gerealiseerd 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Er komen geen huurwoningen in het wijkje Aan de Boulevard.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen gepland in de wijk Aan de Boulevard.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen nieuwe sociale koopwoningen gebouwd in de wijk Aan de Boulevard.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

De meeste woningen hebben een eigen parkeerplaats in een parkeerhof of parkeergarage. Zo niet dan is er op straat voldoende gelegenheid om je auto kwijt te kunnen.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid opgenomen in het plan van Het Balkon van Maassluis. Een parkeerplek dichtbij huis is voor jezelf en je bezoek altijd goed te vinden.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

De wijk Het Balkon van Maassluis is geheel nieuw, dus daar horen ook nieuwe straten bij. Op http://www.hetbalkonvanmaassluis.nl/boulevard/ligging/bereikbaarheid is op de situatiekaart goed te zien welke straten er al aangelegd zijn.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In de wijk aan de westkant is de natuurspeeltuin Avonturis of ze kunnen spelen op het multicourt sportveld wat aan de oostkant van de wijk ligt. Na schooltijd kunnen ze ook terecht op het schoolplein van basisschool Het Balkon of op de kleinere speelvoorzieningen die in de wijk worden gerealiseerd

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Hier is genoeg plek om je hond uit te laten. Langs de Nieuwe Waterweg vind je een lange, brede groenstrook waar je hond lekker los mag lopen, het gehele jaar door. Het pad is onderdeel van de prachtige 'Noordzee Route'. Als je wilt, kan je dit pad bewandelen vanaf je nieuwbouwwoning tot aan Hoek van Holland (ongeveer 12 km heen en terug). En dat allemaal met je hond lekker los. 

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In de wijk Aan de Boulevard komen Boulevardwoningen en een nieuw appartementengebouw.

Wanneer start de verkoop van het project?

Kijk voor meer informatie over de planning onder het kopje planning op de website. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De Boulevardwoningen hebben een voor- en  achtertuin. De voortuin is gelegen op het zuidwesten en de achtertuin op het noordoosten. De precieze afmetingen van de tuinen is te vinden onder de kenmerken van de woningen.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De overlast voor omwonenden zal tot een minimum beperkt worden. Echter is het niet mogelijk om geheel zonder overlast te werk te gaan. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. v

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat wordt afgegeven als aan alle opschortende voorwaarden is voldaan.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Kijk voor de precieze toewijzing van de woningen in de wijk Boulevard op http://www.hetbalkonvanmaassluis.nl/boulevard/service/woning-kopen

Voor de woningen in de wijk Landinwaarts kijk je op http://www.hetbalkonvanmaassluis.nl/landinwaarts/service/woning-kopen

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Staat jouw vraag er niet bij?

Het formulier is succesvol ontvangen

Ewoud Houwink

Ewoud Houwink

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?