Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26.

Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Er wordt gevraagd om een financiële check in te leveren bij het doorgeven van mijn voorkeuren. Waarom is dat?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat jij de woning kunt financieren. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat jij een meer concrete kandidaat wordt. 

Waar moet een financiële check aan voldoen?

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van je bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat jij je financieringsmogelijkheden hebt laten doorberekenen. 

Wanneer lever ik mijn financiële check in?

Nadat de verkoop is gestart lever je jouw financiële check in. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Hoe kom ik aan een brief (financiële check) waarin staat dat ik de woning kan financieren?

Je kunt deze brief laten opstellen door jouw bank of hypotheekverstrekker. 

Algemene vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw ->  

Wanneer wordt gestart met de bouw?

In de wijk Het Balkon van Maassluis zijn diverse fases is aanbouw. Op de pagina planning lees je of de bouw van de woningen in een bepaalde fase reeds is gestart. Ook plaatsen we regelmatig foto's van de bouwvoortgang op de Facebookpagina van Het Balkon van Maassluis

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken. 

elke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl of www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door Woningborg/SWK ontvang sturen ze je het certificaat toe.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van OC Het Balkon van Maassluis; je sluit ook de koopovereenkomst met OC Het Balkon van Maassluis. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd zijn dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca. (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca. (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Vragen over de wijk Het Balkon van Maassluis

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De wereld vaart letterlijk aan je voorbij in Het Balkon van Maassluis. Een naam of een vlag op een schip doet je onwillekeurig denken aan verre oorden en neemt je mee op reis… Het geeft de aangrenzende nieuwbouw van Het Balkon van Maassluis een uniek karakter. Vanaf de straten, pleinen en balkons van deze unieke woonwijk zal de aanwezigheid van het water altijd zichtbaar of voelbaar zijn.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag werkt hard aan de verbetering van het openbaar vervoer in Maassluis. Het bestaande tracé tussen Schiedam en Hoek van Holland zal een metamorfose ondergaan: van een gewone spoorlijn naar een moderne metro. Meer informatie hierover vind je op http://hoekselijn.mrdh.nl/

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

Midden in Het Balkon van Maassluis, aan de Jacob van Heemskercklaan, is de Brede School CBS Het Balkon gebouwd, met daarin onder meer een basisschool. De Stichting Kinderopvang Maassluis zorgt voor de kinderopvang, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang in de Brede School. 's Avonds is de school beschikbaar voor wijkactiviteiten.

Direct naast Het Balkon van Maassluis, aan de Noordzee, is een zogenoemd multicourt gemaakt, waar een groot aantal sporten op gespeeld kan worden. Er is een doel geplaatst met lijnen op het veld voor voetbal, handbal en hockey, er kan basketbal gespeeld worden en er kan een volleybalnet worden opgehangen. Naast het multicourt staan voor de kleinere kinderen houten speeltoestellen, zodat zowel de jongere als de oudere jeugd daar een mooie speelplek heeft.

Aan de andere kant van de wijk, ter hoogte van de laatste fase van Het Balkon vind je ook natuurspeeltuin Avonturis. Een avontuurlijke speelplek met veel natuurlijke speelmaterialen, zoals zand, water, bomen, planten, aangevuld met enkele reguliere speelelementen en –toestellen. Ouders kunnen toekijken en met elkaar bijpraten op een van de picknickplekken of bankjes. Avonturis is open van zonsopgang tot zonsondergang.

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

In Maasluis kun je zo'n beetje elke sport beoefenen die je je voor kunt stellen. Voor een overzicht van welke sporten er in Maassluis zijn, kun je een kijkje nemen op https://www.maassluis.nl/sport-cultuur-en-vrije-tijd/sporten-in-maassluis_42723/

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Het Balkon van Maassluis wordt al bewoond, dus je komt in een reeds bestaande wijk te wonen. Winkelcentrum Koningshoek ligt om de hoek van Het Balkon en is ideaal voor de dagelijkse boodschappen, maar het historische centrum van Maassluis is ook erg leuk voor een dagje winkelen.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Wanneer je onderaan de pagina's op deze website je e-mailadres achterlaat word  je door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In de wijk Landinwaarts worden nog koopwoningen in verschillende typen (bv. appartementen en rijwoningen) koopwoningen gerealiseerd. Naar alle waarschijnlijkheid worden er ook nog (sociale) huurwoningen gerealiseerd. Zodra hier meer informatie over bekend is zal dit onder het kopje nieuws of planning van deze website te vinden zijn.  

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Aangezien op verschillende locaties gebouwd worden, kun je je auto bij sommige woningen wel op straat parkeren voor de deur en bij andere woningen moet je uitwijken naar een parkeerkoffer, altijd op korte loopafstand van je huis.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren blijft vooralsnog gratis in en rond de woningen van Het Balkon van Maassluis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

De wijk Het Balkon van Maassluis is geheel nieuw, dus daar horen ook nieuwe straten bij. Op de pagina bereikbaarheid is op de situatiekaart goed te zien welke straten er al aangelegd zijn.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In de wijk aan de westkant is de natuurspeeltuin Avonturis of ze kunnen spelen op het multicourt sportveld wat aan de oostkant van de wijk ligt. Na schooltijd kunnen ze ook terecht op het schoolplein van basisschool Het Balkon.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Hier is genoeg plek om je hond uit te laten. Langs de Nieuwe Waterweg vind je een lange, brede groenstrook waar je hond lekker los mag lopen, het gehele jaar door. Het pad is onderdeel van de prachtige 'Noordzee Route'. Als je wilt, kan je dit pad bewandelen vanaf je nieuwbouwwoning tot aan Hoek van Holland (ongeveer 12 km heen en terug). En dat allemaal met je hond lekker los. 

Wanneer start de verkoop van de volgende fase?

Kijk voor meer informatie over de planning op de pagina planning op de website. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle grondgebonden woningen in het Balkon die worden gerealiseerd hebben een achtertuin. De ligging en de diepte van de tuin verschil. Op de kavelkaart die je op de homepage van de wijk vindt bekijk je de ligging van de tuinen. Klik vervolgens op het bouwnummer om bij kenmerken de lengte van de tuin te zien. 

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. 

Vragen over het huis

Welke makelaar verkoopt de woningen?

De woningen in het Balkon van Maassluis worden verkocht door verkoopadviseurs van BPD Ontwikkeling en Koeze Makelaars. 

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen. 

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving alle verkoopdocumentatie van de woningen. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we  nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan wanneer je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn worden deze online geplaatst. Deze bekijk je onder het betreffende bouwnummer onder het kopje 'downloads' op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving. 

Wordt de woning opgeleverd met een keuken en badkamer?

Wanneer een woning standaard opgeleverd wordt met een keuken of badkamer kan je dit vinden in de technische omschrijving van de betreffende fase van de woningen. Dit document vind je onder het kopje 'downloads' onder het betreffende woningaanbod of in je 'Mijn Eigen Huis' omgeving. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen gereed zijn kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de website.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Waarom lukt het niet om een account aan te maken?

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres. Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement? Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels? (Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens)

Waarom wordt mijn wachtwoord niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account?

Het wachtwoord moet bestaan uit:
Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

Het wachtwoord moet bestaan uit:
Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen. 

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account kun je verwijderen bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Staat jouw vraag er niet bij?

Het formulier is succesvol ontvangen

Ewoud Houwink

Ewoud Houwink

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?