Het Baken: parel aan het Scheur

Klein maar fijn en vol historie. Met monumentale huisjes langs eeuwenoude vlieten en prachtige nieuwbouw langs levendig water. Het is hier knus en tegelijkertijd van alle gemakken voorzien. En wist je dat het ook nog een ideale uitvalsbasis is tussen steden als Rotterdam en Den Haag? Welkom in het mooie Maassluis!

Sleepboothavenstad van de wereld

Eeuwenlang was de zee en met name de sleepvaart, de voornaamste levensbron in Maassluis. Die rijke geschiedenis zie je hier overal terug. Bij de dijk en de sluizen, bij de gezellige binnen- en buitenhaven en aan de twee vlieten. En natuurlijk in het enige Sleepvaartmuseum ter wereld. In Maassluis is het water overal. En de liefde voor dat water voel je misschien nog wel het meest tijdens de Furieade, hét jaarlijkse stadsfeest van Maassluis. Een onvergetelijk maritiem evenement, waarbij de hele haven en stad vijf dagen lang bruisen van energie en festiviteiten.

Waterrijk wonen

Het Baken: parel aan het Scheur

buurt
kind met ouders

Maassluis is een pittoresk stadje met een rijke historie. Ooit ontstaan als klein middeleeuws dorpje heeft Maassluis tegenwoordig ruim 30.000 inwoners. Goede OV-verbindingen over land én water, meerdere moderne winkelcentra en een historisch Stadshart maken van het charmante Maassluis een moderne stad met een hoog voorzieningenniveau. Tel daar de prachtige natuur aan het water bij op en voor je het weet wil je hier nooit meer weg.

Een ideale locatie

Maassluis is gunstig gelegen tussen steden als Rotterdam en Den Haag. Vanaf een van de metrostations sta je met het OV binnen een half uur in de Maasstad of met een kwartier in Hoek van Holland. Met de A20 zit je zo op de A4 richting Den Haag en de toekomstige A24 brengt je in een mum richting de Zeeuwse eilanden. De stad is daarnaast ook een mooie uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten door natuurgebieden als Midden-Delfland, de Boonerlucht of langs de Delflandse Trekvaarten.

Wij zijn fan van het mooie Maassluis! Laat jij deze parel ook je hart stelen?

Scholen, sport en meer in de buurt Wat kun je doen in Maassluis?
Ook wonen in Het Baken? Bekijk het woningaanbod