De wereld aan je voeten

13 juli '23

Met de jaren veranderen ook je wensen. Er ontstaan nieuwe ideeën, nieuwe inzichten. Misschien een grijze haar hier of daar en natuurlijk een extra portie wijsheid. Het wordt me steeds duidelijker dat iedere levensfase een nieuwe dynamiek met zich meebrengt. Nog niet zo lang geleden balanceerden wij nog tussen fruithapjes, luiers, werk en de was. Maar nu de kinderen naar school gaan lijken er ineens meer uren in de dag te zitten. En wat gaat er dan een wereld open! Gezellig samen naar musea of dwalen door het bos. Grapjes maken en spelletjes spelen. Een sfeervolle stad bezoeken of struinen langs de branding. Centraal wonen is heerlijk als je er, net als wij, graag op uitgaat. Om je hart sneller te laten kloppen en te genieten van het leven. Het Baken biedt daar alle ruimte voor. Hier woon je rustig en toch centraal met de wereld aan je voeten. Vanuit het raam zie je de Nieuwe Waterweg haast overgaan in de Noordzee. Misschien ontdek je bij goed weer zelfs de skyline van Rotterdam. En zie je boten van ver langs glijden, terwijl de zon in het water zakt en uitvalswegen om de hoek liggen. Ga je ook mee op pad?

image alt

Gemakt dient de mens

Althans, dat zeggen ze. Of dat echt zo is laat ik in het midden, maar prettig is het zeker. Vooral als je je horizon wil verbreden. En met maar liefst drie metrostations in Maassluis is voorbij de stadsgrenzen kijken wel heel makkelijk. Wat dacht je van uitwaaien aan het strand of verse vis eten in de haven van Hoek van Holland? Een stadswandeling in Vlaardingen? Of interieurinspiratie opdoen in Woonmall Alexandrium? Vanaf het Baken ben je er in een oogwenk. Trek de voordeur achter je dicht en met slechts twee minuten lopen sta je al bij metrostation Maassluis West. En dat is ideaal voor wie van spontane plannen houdt! Want waar je ook voor kiest, lijn B brengt je elke tien minuten waar je maar wilt. Van zand tussen je tenen tot cultuur proeven in downtown Rotterdam en alles daartussen. Met het OV hier ligt het allemaal binnen handbereik.

image alt

Comfortabel op pad

Weids zicht over het water, de polder als achtertuin én goed bereikbaar. Ook voor de autoliefhebber ligt het Baken ideaal. Want langs het noorden van het pittoreske Maassluis loopt de A20, waarmee je zo in Rotterdam bent. Je laten inspireren in het Depot van Booijmans van Beuningen, of in Blijdorp oog in oog staan met een ijsbeer? Een kwartiertje rijden en je bent er al. En wist je dat diezelfde A20 nog veel meer deuren opent? Met een half uur drink je koffie op de Markt van Delft, wandel je langs de Scheveningse boulevard of lig je heerlijk te ontspannen in Spa Gouda. Rijd je een uurtje, dan sta je in de Botanische Tuinen van Utrecht of geniet je van een Bossche bol in Den Bosch. En met nog geen anderhalf uur eet je een patatteke op de Groenplaats in Antwerpen. Vanaf het dakterras van het Museum aan de Stroom heb je hier overigens een prachtig uitzicht over de stad. Trouwens, met de A24 die nu aangelegd wordt ben je straks ook nog binnen no time aan de overkant van Het Scheur. Vanaf hier liggen het gezellige Brielle, heerlijke Hellevoetsluis en de ontspannen Zeeuwse stranden zo aan je voeten. De veerboot nemen kan natuurlijk ook. Of je nu lopend, met de auto of de fiets op pad gaat, de Blankenburg brengt je met alle liefde comfortabel naar de overkant.

image alt

Nog even de benen strekken

Keuze is altijd fijn. Maar soms hoef je voor dat ultieme vrijetijdsgevoel niet eens zo ver van huis. Ook dichterbij valt genoeg te ontdekken, zeker in de omgeving van het Baken. Zo hangen in de hele stad QR-bordjes met bijzondere verhalen, verzameld door de Historische Vereniging Maassluis. En met alle wandelknooppunten die Maassluis rijk is, is een fijne route samenstellen een koud kunstje. Een kant-en-klare route kiezen kan natuurlijk ook. De wandelroute ‘Maassluis en het water’ loopt precies langs het Baken en laat je in twee uur genieten van de afwisseling tussen water, natuur en stad. Of wandel in dezelfde tijd door de polder richting het eeuwenoude ontginningsdorpje Maasland en weer terug. Waar je ook voor kiest, het is altijd heerlijk thuiskomen. Je wandelschoenen uitschoppen en neerploffen op de bank. Nog even namijmeren terwijl je uitkijkt over het water en bedenkt wat je morgen zal gaan doen. Welkom bij wonen in het Baken!

Het is dat we een fijn huis hebben. Dat ons leven hier ligt en we niet weg hoeven. Anders zou Maassluis zeker verleidelijk zijn. Nu ik het stadje van onze familieroots beter heb leren kennen, is dat vertrouwde gevoel alleen maar sterker geworden. Gelukkig is het voor ons niet ver en sta ik met diezelfde A20 snel bij de Monstersche Sluis. Binnenkort nemen we de kindjes weer mee op een van onze avonturendagen. Ik kijk er nu al naar uit. Een rondje langs de Vlieten lopen en een latte macchiato bij Vrolijk aan de Vliet. Genieten van het uitzicht en de wind door onze haren langs de Nieuwe Waterweg. Misschien zelfs wat verre familie opzoeken, als ze me nog herkennen. Én natuurlijk dat oude dijkhuisje laten zien. Want dat is waar het allemaal begon. Mooi Maassluis, tot dan!

Maak kennis met Valérie

Hi! Ik ben Valérie; dol op koken, mensen met een inspirerend verhaal en verse gemberthee met een schijfje sinaasappel. Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en moét ik elke dag even de buitenlucht opsnuiven. In mijn zoektocht naar een duurzamer leven ontdek ik graag de mooiste plekjes, van koffietentje tot boekwinkel en van bos tot strand. Toevallig is Maassluis één van de plekken op de wereld waar een stukje van mijn roots ligt. En in deze serie laat ik je graag kennismaken met al het moois dat Het Baken en Maassluis te bieden hebben!

Wonen in Het Baken? Bekijk het woningaanbod
Vragen? Neem contact op