Frances en Bob hebben een vakantiegevoel in eigen huis

15 mei '23

“We hadden een huis met een tuin en een zomerhuisje aan de kust, ook met tuin. Het onderhoud begon ons tegen te staan. Eén tuin was voldoende. Hoe fijn zou het zijn als we een appartement konden vinden met een groot balkon. En dan bij voorkeur aan het water, een wens van mijn man.” Enthousiast vertelt Frances Rietveldt (59) waarom zij en haar man Bob (62) hebben gekocht in het Balkon van Maassluis.

image alt

Wonen op het 'middendek'

Als we Frances spreken, wonen ze alweer een jaar in hun nieuw thuis; een penthouse op de 4e verdieping met terras op het zuidwesten. Frances noemt het deel waar ze wonen het ‘middendek’ omdat de torens ernaast hoger zijn. “We hebben heel bewust ingeschreven op dit penthouse omdat we meer kans wilden maken om ingeloot te worden. We vermoedden dat anderen wellicht voor de hoger gelegen penthouses zouden gaan. Of deze kansberekening heeft geholpen, weet ik niet, maar we werden op een dag gebeld met het goede nieuws. Ingeloot!”

image alt

En toen waren we ingeloot

Toen het goede nieuws kwam, waren Frances en Bob een beetje overdonderd, want de inschrijving was redelijk spontaan gedaan. “Laten we het gewoon doen, dan zien we wel, zeiden we tegen elkaar. En wat een geluk. We hebben geen moment spijt gehad en genieten elke dag van het waanzinnige uitzicht.

As we speak zie ik boten voorbijvaren. Soms komt er een cruiseschip voorbij, dat is echt indrukwekkend. En weet je wat bijzonder is, vroeger had ik nog weleens een winterdipje, maar dat heb je hier niet. Door het altijd wisselende uitzicht lijkt de winter veel minder lang te duren. Je zit ook veel sneller buiten in het zonnetje en het licht valt prachtig binnen.”

Alles in de buurt, heel handig

Bob en Frances woonden in Vlaardingen en daar speelt nog steeds hun sociale leven zich af. “Ja, dat is zo dichtbij, waarom zou ik dat veranderen? Wel doe ik boodschappen bij winkelcentrum Koningshoek. Dat ligt op 5 minuten loopafstand en daar heb je alles wat je dagelijks nodig hebt en meer. Als we de gezelligheid willen opzoeken, kunnen we naar het historische centrum van Maassluis waar oude pandjes en grachten gesierd worden door kroegjes met gezellige terrasjes. Maar misschien lonkt Rotterdam nog wel meer. Ik ben Rotterdamse en we hebben even overwogen om terug te gaan, maar dat vonden we toch te veel gedoe met parkeren en zo, ook voor visite. Doordat de metro hier om de hoek stopt, zijn we nu met een half uur in Rotterdam. Ideaal.”

Het geroezemoes van recreanten

Soms pakken de twee de fietsen en koersen ze richting het strand van Hoek van Holland of juist de andere kant op naar Rotterdam. “Een prachtige fietstocht langs het water. Daarin zijn we niet de enigen. Als ik op mijn balkon zit, hoor ik mensen gezellig babbelen als ze voorbijfietsen. Maar ik hoor ook kinderen spelen. Bezoek zegt weleens: het lijkt wel alsof je op vakantie bent. Dat geroezemoes van recreanten geeft een fijn gevoel.”

Duurzaam was bijkomend voordeel

Tot slot vragen we of duurzaamheid en energiezuinigheid nog een rol hebben gespeeld in de aankoop. “Nee, daar waren we niet zo mee bezig. Maar we zijn er nu wel heel blij mee. Alles is nieuw en comfortabel en van een hoge energierekening hebben wij geen last. Het scheelt natuurlijk ook dat we in een appartement wonen. Ja, het is echt ontzettend genieten hier!”

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook aan het water wonen? Bekijk het beschikbare aanbod