Groenverklaring voor Boulevardwoningen fase 3

25 maart '20

Goed nieuws als je een woning op het oog hebt in Boulevard fase 3. Deze woningen worden voorzien van een groenverklaring. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op je hypotheek, zoals bij de groenhypotheek van de Rabobank. Benieuwd naar jouw voordelen?

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in fase 3. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je binnenkort de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

GroenHypotheek

Rabobank Westland is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor de Boulevardwoningen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens je eerste rentevaste periode over maximaal de eerste 150.000 euro 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Daarnaast is de extra duurzaamheidskorting van 0,2% bij de Rabobank van toepassing.

Lees meer over de duurzaamheidskorting
  Duurzaamheidskorting van toepassing
  Bekijk de woningen