Voel de natuur in Maassluis

12 januari '23

Maassluis, dé sleepboothavenstad van de wereld. Klein maar fijn en vol historie.
Ik kan me mijn eerste keer Maassluis nog goed herinneren. De blauwe sluis aan de Noordvliet, met haar hoge trappen en zicht op sfeervolle straatjes. Een visje eten in de haven en boten kijken langs de Nieuwe Waterweg. En natuurlijk dat kleine huisje aan de Noorddijk, waar ooit mijn opa opgroeide met al zijn broers en zussen. Mijn vader liet het vol trots zien. Het heeft lang geduurd voor ik terug was, maar het mooie Maassluis heeft haar charme duidelijk niet verloren. Het huisje van mijn opa staat er nog steeds; balancerend op de rand van de dijk doorstaat het nog nét de tand des tijds. Het gezellige centrum, de vlieten, de monumentale gebouwen. De haven en haar historische boten. Het is er allemaal nog. Als een parel van rust niet ver van stad en natuur. Je zal hier maar kunnen wonen…

En geloof het of niet, maar dat kan. Want niet ver van dat historische centrum vind je Het Baken, een comfortabel, nieuw appartementencomplex. Heerlijk vrij aan het soms zacht golvende en dan weer vlug stromende water van de Nieuwe Waterweg. Een plek om je thuis te voelen, dicht bij alles wat je nodig hebt. Want hier ligt niet alleen de gezelligheid, maar ook natuur en ontspanning letterlijk om de hoek.

image alt

Heerlijk die frisse lucht opsnuiven

In je ruime appartement in Het Baken is het niet alleen maar heerlijk wonen en genieten van het weidse uitzicht. Vanuit hier is het ook heerlijk wandelen en genieten van de buitenlucht! Vrijwel direct naast Het Baken vind je het Sterrenbos. Een brede strook groen, waar je wandelt op onverharde paden terwijl gras en bomen elkaar afwisselen. Het perfecte park voor een rondje met de hond, als de zon net op is en de dauw nog knispert onder je voeten. Of voor een stukje hardlopen, om daarna nog even te mijmeren op een bankje, uitkijkend over het water. Het verharde wandel- en fietspad voor Het Baken langs is favoriet bij vele Maassluisenaren. Langs deze boulevard is het heerlijk ’s avonds nog even flaneren, richting het historische hart van het stadje of juist richting de kust. En komen de (klein)kinderen spontaan langs, dan neem je ze natuurlijk mee naar Natuurspeeltuin Avonturis. Op nog geen minuut lopen van je appartement ligt deze beleving voor jong en oud. Hutten bouwen, verstoppen in de bosjes, klimmen naar eilandjes en met een verrekijker turen naar het verkeer op de Nieuwe Waterweg. Hier kunnen ze zich helemaal uitleven, om daarna heerlijk samen thuis weer op te warmen met een warme chocolademelk.

image alt

Toeren langs stad en land

Ook met de fiets is Het Baken een ideale uitvalsbasis. Of je nu houdt van je voeten in het zand, de polder verkennen óf de Zeeuwse mentaliteit, vanaf Het Baken fiets je er zo naartoe. Neem bijvoorbeeld het veer naar de overkant en fiets door naar het historische Brielle. Of volg de Koning Willem Alexander Boulevard helemaal naar Hoek van Holland voor een visje en even uitwaaien op het strand. Vanuit Maassluis zijn er vele heerlijke fietsroutes te vinden. Via het historische centrum en langs natuurgebied de Boonerlucht richting Vlaardingen? Of misschien wel een oer-Hollandse fietsroute langs de Delflandse Trekvaarten? Vanuit Het Baken kan het! En voor de échte fietsavonturiers ligt zelfs het pittoreske Delft of bruisende Scheveningen hier binnen handbereik.

image alt

De magie van het glinsterende water

De levendigheid van de Nieuwe Waterweg en een gezellige binnen- en buitenhaven. Monumentale huisjes langs eeuwenoude vlieten. Het water vind je in Maassluis overal. Ooit werkte iedereen hier in de visserij, later maakte de sleepvaart een grote bloei door en daar zijn ze trots op. En dat is mooi meegenomen! Want niet alleen wandelend of met de fiets kan je hier ontspannen genieten van de natuur. Laat je ook betoveren door het water en verken de Delflandse Trekvaarten met de historische Trekschuit of huur een sloepje bij Warbout. Heerlijk voor een ontspannen middag met familie of vrienden. Of vaar op zaterdagen mee met één van de karakteristieke sleepers. Met klinkende namen als de Tonijn, Hudson, of de Furie heeft elke sleepboot zijn eigen verhaal. En is het toch niet zo’n weer om eropuit te gaan? Dan is het ook heerlijk ontspannen (óf juist inspannen) in Zwembad Dol-fijn, op slechts 10 minuutjes fietsen van je appartement. Of misschien wel bij een van de vele sportclubs en sportscholen die Maassluis rijk is. In dit havenstadje is altijd wel iets te vinden dat bij je past!

Een vertrouwd gevoel, alsof je er eerder al eens bent geweest

Op sommige plekken kan je je zomaar opeens thuis voelen. Een vertrouwd gevoel, alsof je er eerder al eens bent geweest. Zou dat met familiegeschiedenis te maken hebben? Voor mij is Maassluis in ieder geval één van die plekken. Een sfeervol stadje met een rijke historie, dat ik graag opnieuw ontdek. Ontdek je met me mee? En wie weet komen we elkaar tegen, daar op die boulevard. Op een van de bankjes, starend in de verte. Genietend van het uitzicht. Ik weet in ieder geval wat ik ga doen dit weekend!

Maak kennis met Valérie

Hi! Ik ben Valérie; dol op koken, mensen met een inspirerend verhaal en verse gemberthee met een schijfje sinaasappel. Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en moét ik elke dag even de buitenlucht opsnuiven. In mijn zoektocht naar een duurzamer leven ontdek ik graag de mooiste plekjes, van koffietentje tot boekwinkel en van bos tot strand. Toevallig is Maassluis één van de plekken op de wereld waar een stukje van mijn roots ligt. En in deze serie laat ik je graag kennismaken met al het moois dat Het Baken en Maassluis te bieden hebben!

Wonen in Het Baken? Bekijk het woningaanbod
Vragen? Neem contact op